- Mijn specialiteiten

Specialisaties

 

Als gediplomeerde pedicure en lid van brancheorganisatie ProVoet heb ik mij na de basisopleiding verder verdiept in specialisaties en technieken. Zo ben ik nog meer allround geworden in het uitoefenen van mijn vak. Daarom kan ik u ook de onderstaande gespecialiseerde behandelingen aanbieden:

  • nagelregulatie mbv nagelbeugels bij ingroeiende teennagels
  • maken van ortheses ter ontlasting van drukplekken
  • drukvrij leggen mbv vilttechniek van pijnlijke plekken
  • nagelreparatie

Chinflex voetmassage

 Chinflex®voetmassage

Wat is ChinFlex?

Chinflex is een massage die gebaseerd is op de oude originele Chinese voetmassage principes. Het grote succes van de chinflex massage zit in het feit dat in één massage twee systemen tot één geheel gecombineerd worden Door de voetzones te masseren ontstaat er een betere doorbloeding in de bijbehorende organen. Ook de meridianen en acupunctuur-punten op de voeten, onderbenen en knieën worden gemasseerd.

De combinatie van deze twee systemen in combinatie met prettige, ontspannende, intensieve massage technieken op de knieën, onderbenen en voeten, maakt deze massage tot een weldadig genieten.

Wat houdt een Chin Flex behandeling precies in?

Allereerst worden beide voeten, onderbenen en knieën met massage-olie ingesmeerd. Er wordt per been gewerkt dus het andere been wordt warm afgedekt. Daarna volgt de massage.

  1. De zones van de voeten worden gemasseerd. Het hele lichaam, dus alle organen, spieren en weefsels zijn weerspiegeld in de voeten. Door die zones te masseren ontstaat er een betere doorbloeding hierdoor kunnen  organen beter gaan functioneren.
  2. Ook de meridianen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en knieën worden gemasseerd. (meridianen vormen samen met hun acupunctuurpunten een energetisch systeem in het lichaam waardoor ze het hele lichaam van energie kunnen voorzien).

Na een massage is het verstandig om water of een kopje kruidenthee te drinken om eventuele afvalstoffen snel uit het lichaam te laten vertrekken.

Duur van een massage is ca. 30 minuten. Het is raadzaam wanneer u een broek draagt dat deze makkelijk oprolbare pijpen heeft omdat de kniëen bloot moeten zijn.

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. 

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

Orthesiologie

Doordat ik een specialisatie heb in orthesiologie kan ik diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Ook kan ik ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).

Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.

Voetreflexzone-massage

Punten in de voeten corresponderen met plaatsen in het lichaam. Door deze bijzondere massage ontspant het lichaam en kunnen blokkades worden verminderd.